Jumaat, 21 Mei 2010

Group menghina nabi Muhammad SAW di facebook.

Gempak!!! Xcukup dengan kes 2 wanita bukan islam menghina agama islam di facebook dan blog hina islam awal tahun ini. Sekarang kat facebook sekarang ni ade satu group yang telah jadikan 20 mei semalam sebagai 'HARI MELUKIS NABI MUHAMMAD'.. dengan penerangan yang tulis kat situ "hari ini anda boleh luahkan segala imaginasi anda tentang nabi muhammad di atas kertas (dah translate)'. Ni la die satu lagi cubaan untuk menghina, menindas dan menaikkan kemarahan orang islam. Aku tengok gambar yang d iupload dlm group cukup KURANG AJAR dan X RETI HORMAT agama lain..

Link ke laman tersebut – Everybody Draw Mohammed Day

*kali terakhir aku try buka kul 5.45pm td, laman ini tidak boleh lagi diakses. Alhamdulillah,.

NEW, jangan gembira dulu,.ada 4 lagi laman serupa di fb yang hampir menggunakan tajuk yang sama dan terang2 motif pun sama.

Tajuk Page - Jika link dibawah xleh akses klik "Everybody Draw Mohammed Day" di ruang search fb anda.
Link 1 - klik sini
Link 2 - klik sini
Link 3 - klik sini
Link 4 - klik sini 
Sebelah kiri bawah sekali laman ada buttun report. sila klik.. kita delete reramai,bagitahu rakan blog yang ada akaun fb yang lain.


Ini adalah pautan artikel berita yang dipercayai.

Utusan online - Ribuan rakyat Pakistan protes Facebook hina Nabi Muhammad Hari ini,.

CNN – Pakistan blocks YouTube, Facebook over 'sacrilegious content'

p/s semakin biadap,..

3 ulasan:

faizerkaizer berkata...

Ada 4 lagi gruop di fb yang hina nabi muhammad. Please sapa yang ada akaun fb,tlg report dan delete group ini...

sensei14 berkata...

jht giler..
biala dorg dilaknat..

faizerkaizer berkata...

sudah tentu sensai14..memang akan ke neraka diorang.

Assalamualaikum

Selamat datang ke blog saya.. ~ Tinggalkan la komen . ~ jadi follower ,promise kaizer follow balik. ~ Please subscibe supaya tak miss update. ~ Remember!!!Jangan lupe klik iklan nuffnang,.hope u'all enjoy.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails