Ahad, 30 Mei 2010

Sambungan 3 kisah lawak

Ini sambungan untuk "3 kisah lawak" sebelum ini k,.

Kisah 4: ANAK BERUANG KUTUB

Suatu hari di Antartika, seekor beruang kutub sedang duduk di salju dengan anaknya. Tiba-tiba anak beruang bertanya, "Ayah, apakah saya 100% beruang kutub?"
Ayah beruang itu menjawab, "Tentu saja, Nak. Kamu 100% beruang kutub!"
Beberapa menit kemudian, anak beruang itu kembali bertanya, "Ayah, katakan yang sebenarnya. Saya pasti bisa menerima kenyataan. Betulkah saya 100%beruang kutub? Bukan beruang madu, bukan beruang coklat dan bukan beruang panda?"
Si Ayah beruang itu menjawab, "Nak, ayah 100% beruang kutub, dan ibumu 100% beruang kutub, jadi kamu juga jelas-jelas 100% beruang kutub."
Setelah beberapa menit berlalu, si anak bertanya lagi,
"Ayah, jangan berpikir kalau Ayah berkata jujur akan membuat saya sedih. Saya tidak sedih. Saya cuma ingin tahu, apa saya benar-benar 100% beruang kutub?"
Ayah beruang mulai tertekan dengan pertanyaan-pertanya an anaknya. Kini dia balik bertanya kepada si anak, "Nak, kenapa kamu terus meragukan kalau kamu memang 100% beruang kutub?"
Si anak beruang menjawab, "Karena saya kedinginan!"

Kisah 5: POSMEN

Seorang posmen yang datang menghantar surat .
" Assalamualaikum "
" Walaikumsalam "
" Ni rumah encik Sameon ye?
" Ya saya"
" Poning kepala saya mencari alamat rumah encik ni "
" Buat susah aje encik nie! Apsal tak pos aje?"

Kisah 6: KISAH BULAN PUASA

"Lepas basuh pinggan, ikut Abah pergi masjid,"kata Abah separuh memerintah.
Aku memandang kepada Emak. Emak angguk sahaja. Maksudnya emak mahu aku ikut Abah solat subuh ke masjid. Jangan melawan. Nampaknya, aku kena batalkan niat untuk sambung tarik gebar selepas kenyang bersahur..Aku bonceng di belakang. Kami tidak pakai helmet. Kopiah sahaja.Ganjil. Dalam cahaya suram menjelang subuh, aku lihat kubah masjid berada di tanah.Bukan di bumbung masjid. Ajaib.. Abah macam tidak nampak keganjilan itu. Aku cuit bahu dia dantunjukkan ke arah kubah yang berada di tanah.. Mungkin kubah itu tengah sujud fikir aku.
"Kenapa?" tanya Abah.
"Lailatuqadar, " kata aku dengan jari masih menunjuk kepada kubah.
"Kepala otak engkau. Berapa lama engkau tak ke masjid?" Tidak pasal-pasal aku kena marah.. Rosak pengalaman suci aku ini.
"Diorang tengah renovate masjid la. Bumbung masjid bocor. Bodoh," sambung Abah memaki lagi.
Kalau emak ada di sini tentu dia angguk sahaja. Terima sahajalah.Jangan melawan.Kadang-kadang Abah lupa yang aku tidak duduk kampung lagi. Aku cuma pulang untuk cuti raya.

p/s apa je la, ada sambungan 3 kisah lawak lagi,.nanti2 dulu la.huhu

Sabtu, 29 Mei 2010

Mazidul : Wartawan 999 diperlukan segera

Aku tertarik dengan entry blog Mazidul Akmal Sidik 27hb yang lepas,. patut la,seminggu dua ini dah jarang dengar coretan die selepas isu permerdagangan orang di sabah dan isu gay,.kekurangan sumber wartawan upenya,.seorang akan ke tv9 dan seorang lagi akan sambung pelajaran di peringkat master. Jadi orang baru diperlukan,. Kalau korang cukup syarat di bawah ini,korang lei ringankan tangan korang sent email kat mazidul,.
Ingat!!Wartawan merupakan kerjaya yang mencabar dan penuh risiko terutama sekali wartawan jenayah seperti Mazidul Akmal Sidik,.aku 'tabik spring' pada korang yang berjaya sahut tawaran ini.

p/s aku langsung xmenepati syarat la,..lagi pun tulisan pun terabur,..hahaha,.

Jumaat, 28 Mei 2010

Tag - 2nd

Huh,.kena tag la,.my 2nd tag,. kali ini dari aisyah,.tq aisyah
sekadar penyeri
Tugasannya adalah:

i) 10 fakta tentang aku
- aku seorang lelaki sejati,fakta tu,.
- aku seorang islam,.
- aku anak kedua
- aku minat game RST(real srategi time)
- pendiam, tapi banyak cakap bila tension
- takut bawa kereta,.
- xreti berenang,.sapa lei ajarkan?
- perahsia,.
- gemuk,.
- single mingle

ii) 10 perkara menakutkan aku
- takut pada yg Maha Esa
- takut pada laranganNya
- takut pada nerakaNya
- takut pada alam barkzah
- takut kehilangan org tua ku
- takut kehilangan family
- takut kehilangan org yg tsayang
- takut kehilangan umah
- takut kehilangan naluri manusia
- takot kehilangan sifat kewarasan

iii) 10 perkara yang selalu aku sebut
- alaa,.
- kenapa ni?kenapa ni?
- ntah la,.
- adui!
- erm,.
- isk,.
- pernah tgk otromen panjat pokok?
- jangan kacau,.
- hoi!!
- edan,.

iv) 10 perkara yang amat bernilai bagi aku
- iman ku
- agama ku
- keluarga ku
- nyawa ku
- cinta ku
- handphone ku
- tido ku,.
- laptop ku
- blog ku
- duit ku

v) 10“pertama kali” dalam hidup aku
- kena lempang dek dak perempuan time darjah 6
- dapat 4A time UPSR
- dapat 6A time PMR
- cucu 1st masuk u tapi lingkup la,.
- 2009;1st time ada 2 laptop,2 hanset,2 ps2,.
- umur 10;berkubang dalam parit
- 18tahun, 1st couple jarak jauh,.huhu die kat mesir la.
- tingkatan 2,1st time beli novel RA murshid.
- umor 9 tahun, 1st bawa motor
- dec 2004,1st time naik keretapi dari segamat ke jb

vi) 7 kawan yang yang kena tag ini,.
- dela
- anissuzi
- miera
- assoyfinger67
- kb
- cute
- black

Khamis, 27 Mei 2010

Software Terapi Minda



Nama : Natura Sound Therapy 3.0

Hakmilik sepenuhnya : http://www.bilsive.com/
Status : Versi Lanun
Keperluan : Tidak Tersedia


Software ini sesuai untuk korang yang baru lepas gaduh/clash ngan bf/gf..untuk yang nak restkan tekanan belajar/keje,sesuai juga untuk ibu-ibu yang mengandung atau yang perlukan terapi minda.

Mengandungi bunyi-bunyian eleman alam seperti air,pantai,siulan burung,bunyian serangga,bunyian katak,dan pelbagai lagi melodi ringan yang korang leh gabungkan menjadi sebuah terapi yang indah,.umpama kita berada di tempat yang jauh dari bandar,.pasti mengasyikkan.

Apa yang perlu korang buat,
1) Download software .zip (48.5mb); perlukan software winzip atau winrar untuk buka.
2) Install di laptop/pc korang.
3) Pergi dalam bilik atau tempat yang sunyi. Seeloknya guna earphone yang besar gedabak itu.
4) Restkan diri korang sama ada baring atau duduk.
5) Mainkan software ini. Pilih melodi kegemaran kamu. Volume standard,jgn terlalu kuat atau perlahan sangat.
6) Pejamkan mata, tenangkan dan selesakan diri dan kosongkan fikiran.
7) Enjoy!

DOWNLOAD free disini. No virus.

p/s Ingatan!! fail ini sebesar 48.5mb..hrp bersabar semasa download k. Korang suka,.please comment.

Rabu, 26 Mei 2010

Buang Bayi; Kenapa masih ada lagi yang berhati kejam dari iblis

Semalam,aku tgk tv 3,.sekali keluar la,.cerita yang aku memang tak berkenan langsung. Mayat bayi ditemui berdekatan landasan kerera api berhampiran Stesen Komuter Padang Jawa,shah alam.

link Utusan - klik sini
link B.Harian - klik sini

hiasan kes buang bayi
Tak sampai sebulan semenjak kes remaja buang bayi dulu,.kini timbul semula kes sebegini,.memang betul la dunia sudah hampir kiamat. Kenapa manusia sebegini mudah sangat bertindak melebihi akal batas manusia. Yang pelik nya,'buat' senang tapi bila jadi macam ini. Sanggup pilih jalan singkat, bunuh,buang sahaja. HEI!!!ingat bayi tu anak patung ke? aku betul2 kecewa dan sedih sangat. Apa salah nya diberi kepada orang lain atau diserahkan sahaja kepada badan kebajikan. ini tak. Aku pun tak tahu nak cakap apa,.budak2 kecik pun dah reti main jolok-jolok. Faham aje la,..

Korang lei dapat ebook free antologi kes buang bayi,artikel berita sehingga akhir mei,2010. Aku kumpul sejak awal tahun ini. Hanya untuk kesedaran dan peringatan masyarakat.

link(open new tab) - ebook free - (pdf 370kb)

Lupa lak,.sapa yang ada facebook,.leh support group aku. korang leh hantar pandangan peribadi dan sebarang cerita yang berkaitan sahaja.

link(open new tab) - Menentang Pembuangan dan Penderaan Bayi

Aku dah tak ada ayat dah. Emosi sedikit terganggu la,.ini je yang aku dapat kongsi dulu. Korang lei tinggalkan komen korang,.luahkan aje k.

p/s apa salah mereka (bayi y dibunuh) itu?

Selasa, 25 Mei 2010

Penyambut Tetamu Kaizer

Sahabat dan reader,.aku nak minta kata putus,aku nk letakkan Cik Efa ni kat sini sebagai sebagai penyambut tetamu rumah aku ini,korang setuju x?


die nk mnja2 ngan korang,.korang nk x?

p/s haha,.cik efa nk kenal korang ni,.

Isnin, 24 Mei 2010

Award - 1st

Sih aku dapat award la,..1st time lak tu dapat,.tgk kat bawah ini,.kreatif orang yang wat ni.
Dari easya . Tq so much easya.



Nie lak soalan wat die suh aku jawab :-

1. suka melukis tak?
tak,.lukisan ku langsung tak cantik.

2. bosan bosan suka wat ape?
cakap sorang diri,.

3. kenapa siput babi jalan lambat? haha :DD
dah namanya siput,.mesti la lambat,.

4. cute tak orang yang bagi award nih? hahaha just kidding :)
eleh,dah mula perasaan la tu,.erm,cute juga. sudi awak jadi gf saya,.hahahaha

Easya!!!lei bagi kat orang lin kan,.bolei la tu,.aku nak bagi award ini kat semua follower aku kecuali cik easya n faizerkaizer(aku la tu).

Dengar sini semua sahabat(follower) rumah kaizer ni. anda di wajibkan amik. Reader yang lin sapa nak award comel ni jadi dulu sahabat kaizer,.chewah,.tipu je,.kalau nak amik2 la,.tapi igt dari kaizer tau,.huhuhu

p/s tq Easya,sori lambat post entry ni.

Ahad, 23 Mei 2010

Aznil Hj Nawawi - Teramat Sangat

Bulan ni aku rasa sepi sangat,.pas tu,bile terdengar la lagu aznil ni,makin sunyi lak,.liriknya hampir sama kesepian aku,.bile agaknya aku akan jumpe seseorang yang memahami aku yang sanggup bersamaku.ntah la,.



Lagu : Teramat Sangat
Vokal : Aznil Nawawi

Semua di dunia berpasangan,
Ada kiri ada kanan,
Hanya ku tengah sendirian...

Bermacam nasihat ku dengar,
Bermacam petua dah ku cuba,
Tak juga juga berpunya...

Ku lihat orang berpacaran,
Bagai lengkap kehidupan,
Menimbulkan rasa hiba...

(korus 1)
Kerna ku rasa sunyi,
Terasa sangat sunyi,
Teramat sangatlah sunyi,
Sunyi sepinya hidup ini...

(korus 2)
Ku rasa sepi,
Terasa sangat sepi,
Teramat sangatlah sepi,
Hanya berteman bayang-bayang sendiri...

Hujung minggu ramai yang berhibur,
Di kamar ku seorang termenung,
Menggaru kepala ku bingung...

Dalam berbillion insan di muka bumi,
Ramai yang mencari ku pasti,
Kenapa tak cari di sini...

Ku lihat orang bergumbira,
Dengan insan yang tercinta,
Apapun yang malang...

(Ulang korus 1 dan korus 2)

Andai kata ku terjumpa,
Si dia yang sudi bersama,
Barulah rasa erti cinta,
Kan lebih bermakna...

Ku rasa sunyi,
Terasa sangat sunyi,
Teramat sangatlah sunyi,
Sunyi sepinya hidup ini...

Ku rasa sepi,
Terasa sangat sepi,
Teramat sangatlah sepi,
Sunyi sepinya hidup ini...

Ku rasa sunyi, Hoo oo oo...

Ku rasa sepi,
Terasa sangat sepi,
Teramat sangatlah sepi, Woho oo oo...

DOWNLOAD untuk versi MP3,  DOWNLOAD untuk versi MP4

p/s cdihnye,.ank jiran sebelah wat keje kahwin arini. ijal,selamat pengantin baru,.jaga bini berbaik tau,jgn kasi bini kahwin dua,.(O.o)pelik bunyinya. Apapun,aku makin sunyi la pasni dan semestinya,.turn aku lambat lagi la nampaknya.bile nak dapat puteri kayangan ei??(-.-)

Group hina Nabi yang telah diremoved kembali lagi

Group yang menghina Nabi Muhammad SAW kembali lagi di facebook dan paling mengejutkan group ini telah diremove oleh pihak facebook 3hari yang lepas.

Rujuk entry saya - Group menghina nabi Muhammad SAW di facebook.

Dengan tittle " Everybody draw mohammad day! ". Cuma tambah simbol "!" . Mereka sekali lagi membuat onar selepas 2 hari group asal mereka diremoved oleh pihak facebook. Kononnya atas hak kebebasan bersuara. Fan's group ini juga bertambah melebihi 100ribu orang. Mereka dah makin bertambah2 kurang ajar,. tak kan umat islam semua nak tgk sahaja perkara sebegini. Yang ada akaun facebook, saya minta tolong sangat2.
  • open group ini - klik sini
  • scrol page kebawah dan klik button report di sebelah kira page.
Please sesangat. Jangan biarkan mereka buat begini pada Nabi Muhammad SAW yang kita cintai ini.

p/s terdapat lagi pertambahan group sebegini lagi di facebook,antaranya sudah dinyatakan di entry sebelumnya dan y lain2 saya tak dapat list kan.harap maklum.

Sabtu, 22 Mei 2010

Keputusan Liga Super dan Liga Perdana 21 dan 22hb5/2010

Bagi peminat bola tanahair.

Keputusan Liga Super 22/05/2010
Selangor 2 KL Plus 1
N.Sembilan 1 Kuala Lumpur 2
Kelantan 2 Perlis 1
Perak 2 Johor 0
Pulau Pinang 1 Terengganu 5
T-Team 1 Pahang 1

Keputusan Liga Super dan Liga Perdana 21/05/2010.

LIGA SUPER
Johor FC 1 Kedah 2

LIGA PERDANA
Felda United 1 Pos Malaysia 1
PKNS 5 Melaka 2 Shahzan 1
PDRM 4 Harimau Muda 1
USM FC 1 ATM 0

P/s Maju lah sukan untuk negara,...

Tag - 1st

Huh terkejut aku, tetiba kena tag pulak ,.macamna nak jawabkan ni. sebab ini pertama kali kena tag sejak blog ini ditubuhkan awal bulan 2tahun ini. Sebelum tu, nak ucapkan terima kasih kepada cik miera, my follower yang ke-13. Manis juga senyuman cik miera tu,..hahaha

3 names in your message inbox:
hotlink
maxis
pu3ain (dak kuantan,xpnh jumpe pun)

Your Ringtone:
Aznil nawawi - Teramat Sangat

What u did at 12 last night?
main msg ngn pu3ain

Who was the last person you went out with? Where?
I dun't remember,.selalu kuar sorang2 je,.

The colour of the T-shirt you're wearing now :
Black n blue

The last thing u did:
makan megi perisa ayam bawang

3 of your everyday favorite items:
laptop
selimut
pencungkil gigi

The color of your bedroom:
Hijau daun pisang campur biru gelap,.

How much money in your wallet now:
RM63.70,. baru kuarkn rm50 pagi tadi dari atm,.nk cari dvd pirate iron man2.

How's life?
Alhamdulilah,.tapi aku kesunyian la,hari minggu takat duk umah je,.-.-

Your favorite song:
Indie band,slow rock,. tapi sekarang aku suka layan lagu Aznil,.

What will you do next week:
sama je,.g keje,balik keje,buka laptop,main game RTS,buka fb,update post blog,.bla,.bla,.bla,.

When was the last time you saw your mum:
baru je,.

Where is she now?
kat umah,.

When was the last time you talked to your parent?
time breakfast pagi tadi.

Who is the last that talked with you last night:
Adik ku tembam, ijam. Aku suruh die tido,.

Where did you have dinner last night
Depan TV,makan megi perisa ayam bawang campur telur,campur ayam, campur sayur,..cedap

The last surprise you got.
Bonus sebulan gaji akhir tahun lepas,.pekerja malas dapat grade B. Nasib x D.

Last thing you borrowed from your friend:
pen,.bulan lepas,xpenah pulangkan pun..

Who is your bf/gr or husband/wife?
tiada,.. dah kena break bulan 11,tahun lepas ngan mek kelate.

What do you feel now?
ada kereta berlanggar dalam otak ku,..

Who knows your secret?
Aku sahaja,dan semesti tuhan ku Yang Maha Agung,.

They keep your secret??
Dia Maha Mengetahui,.

Are you angry with someone?
Baru sakit hati ngan orang2  yang wat page hina Nabi Muhammad kat facebook.

What do you order at McD:
Dah lama la tak makan McD,..

The last time you feel so sad..
Malam tadi,time wat entry "Group menghina Nabi Muhammad SAW di facebook"


Dah abis ei??lega sikit,. kali ini aku nak tag orang lin lak,xada limit,xada min kan? 5dulu cukup.huhuhu

Tag lak untuk 5  Sahabat blog aku,.dan semua reader yang singgah kat rumah ku ini,.amik la,.
Arinah
Dela
Snow White
p3perak
Kepala Bergetar

Jumaat, 21 Mei 2010

Group menghina nabi Muhammad SAW di facebook.

Gempak!!! Xcukup dengan kes 2 wanita bukan islam menghina agama islam di facebook dan blog hina islam awal tahun ini. Sekarang kat facebook sekarang ni ade satu group yang telah jadikan 20 mei semalam sebagai 'HARI MELUKIS NABI MUHAMMAD'.. dengan penerangan yang tulis kat situ "hari ini anda boleh luahkan segala imaginasi anda tentang nabi muhammad di atas kertas (dah translate)'. Ni la die satu lagi cubaan untuk menghina, menindas dan menaikkan kemarahan orang islam. Aku tengok gambar yang d iupload dlm group cukup KURANG AJAR dan X RETI HORMAT agama lain..

Link ke laman tersebut – Everybody Draw Mohammed Day

*kali terakhir aku try buka kul 5.45pm td, laman ini tidak boleh lagi diakses. Alhamdulillah,.

NEW, jangan gembira dulu,.ada 4 lagi laman serupa di fb yang hampir menggunakan tajuk yang sama dan terang2 motif pun sama.

Tajuk Page - Jika link dibawah xleh akses klik "Everybody Draw Mohammed Day" di ruang search fb anda.
Link 1 - klik sini
Link 2 - klik sini
Link 3 - klik sini
Link 4 - klik sini 
Sebelah kiri bawah sekali laman ada buttun report. sila klik.. kita delete reramai,bagitahu rakan blog yang ada akaun fb yang lain.


Ini adalah pautan artikel berita yang dipercayai.

Utusan online - Ribuan rakyat Pakistan protes Facebook hina Nabi Muhammad Hari ini,.

CNN – Pakistan blocks YouTube, Facebook over 'sacrilegious content'

p/s semakin biadap,..

Khamis, 20 Mei 2010

3 kisah senyum^.^

Kali ini kita dengar tiga kisah lawak pulak la,.aku tak ingat ku amik dari mana,sebab udah lama sangat terperap dalam laptop ku ini. Tapi godek balik itu tulat lepas,.rasa nak share balik la kat korang semua.ini cuma sebahagian kecil sahaja,lagi pun asyik pos lagu je kan,.Maaf ei kalau bunyinya agak l***h sikit,hope korang terhibur..huhuhu
sekadar hiasan,
(pesanan kaizer: jangan merokok,jangan minum arak, jangan hisap dadah)

Kisah 1: Keluhan Suami - Keluhan Isteri

Keluhan seorang SUAMI:
Subuh, mandi nak pergi kerja.
Pagi, naik kereta pergi kerja.
Tengahari, tak payah kerja.
Petang, balik kerja.
Maghrib, tak ada kerja.
Malam, tanya bini bole kerja.
Bangun pagi, penat malam tadi kerja.

Tak sudah-sudah dengan kerja.

Keluhan seorang ISTERI:
Subuh basuh kain.
Pagi sidai kain.
Tengahari angkat kain.
Petang lipat kain..
Maghrib susun kain.
Malam BUKA KAIN...
Bangun pagi, hilang kain.

Tak sudah-sudah dengan kain

Kisah 2: Suami Masuk Keluar Disko

Seorang ibu muda sedang mengadu pada temannya,
"Aku terpaksa minta cerai dari suamiku."
"Kenapa..?" tanya temannya kehairanan..
"Habis, hampir setiap malam kerjanya keluar masuk disko," jawab si ibu muda.
"OOOOhh, jadi suamimu itu kaki disko lah yer.. ?" tanya temannya lagi.
"Bukan begitu...,sebenarnya dia ke sana mencari aku !" jawab si ibu muda.


Kisah 3: Keturunan orang kaya

Ada seorang Ibu sedang bercerita pada anaknya.
Ibu :"Dulu katanya keluarga kita adalah keluarga yang sangat kaya raya dan kekayaan harta keluarga kita cukup untuk 7 turunan".
Anak :"Tapi, kenapa keluarga kita sekarang miskin sangat bu?"
Ibu (tersipu malu) : "Kerana kita ini keturunan yang ke 8?
 
p/s nantikan kesinambungan 3 kisah lawak lagi,..korang tergelak x?

Senaman time stress


Arini nak ajar satu senaman yang pasti menyegarkan korang punya, biasa la duk lama2 depan tenet sampai mata rabak,belek itu ini,.tentu la rasa boring keletihan kan. Senaman ini sesuai tuk korang,.cume amik masa tak sampai 3minit pun.

Selamat Mencuba!!
Ni taichi sikit la…wat intro dan warming up..
Wat macam ni…melegakan bahu dan leher..
Wa..wa..wa,.macam power rangers
Gelek ke kanan kemudian ke kiri..
Gelek ke kiri kemudian ke kanan
Ikut je ler…korangkan alien..
Ketuk ngan laptop/monitor korang kuat-kuat kat dahi..untuk hilang mengantuk..
Pas tu wat gerakan tangan dan badan…buat macam korang dapat wet free aje..
Kemudian goyang2 kaki dan badan sikit,ewah…syoiknya die,org pelik mana la ni …
Buat secara tahap melampau lak…kasi meletup2 tulang badan
Fuhh,.g la jauh2 yang my stress
Pusingkan kepala… biar pening sikit
Ajak member join wat gaya ibu ayam,. 
Akhir sekali buat joget cat …



p/s kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah kerusi.. Sekian~~

Rabu, 19 Mei 2010

nubhan - oh juwita

Lagu Ni sejak akhir tahun lepas dah ada,.tapi bila dengar baru2 ni kat astro rasa terpikat lah terutama kat bahagian korus tu,.nubhan??tak berapa kenal la,.sapa lei bagi tahu aku.huhuhu^.^



Tajuk : Oh Juwita
Vokal : Nubhan

Duhai Juwita...
Sungguh aku tak mengerti
Tak pernah engkau mencuba untuk fahami
Aku yang selalu mencuba untuk menyayangimu di sini

Duhai Juwita
Masihkah hancur hatimu
Setelah patah ditinggalkan kekasihmu
Agar aku yang akan selalu temani mengusap tangismu

(*)
Akulah lelaki yang bisa mencintamu
Hingga nanti aku akan mati
Akulah lelaki yang bisa menjagamu
Hingga nanti akhir nafasku ini

Duhai Juwita sungguh aku tak mengerti
Tak pernah engkau mencuba untuk fahami
Aku yang selalu mencuba untuk menyayangimu di sini

Tak akan ada lagi
Lelaki yang bisa
Mencintamu sepertiku.. owh..

(Ulang *) (2x)


DOWNLOAD bagi versi mp3, DOWNLOAD bagi versi mp4

p/s sapa juwita??ntah laa,..

Selasa, 18 Mei 2010

Laa blog ku cume $989.12 je

Hari ini aku blogwalking la blog2 orang,.last sekali aku tersurvey la satu benda alat ni kat blog sorang ni,.blognya mahal juga la $8,797.42.ni dalam dollar amerika,..jadi aku pun try la wat kat blog ku dan ni valuenya..

Ahad, 16 Mei 2010

Selamat Hari Guru 2010

Luahan untuk mu,cikgu

Selamat hari guru ku tujukan kat semua guru malaysia terutama kepada guru/uztaz/ustazah di sk kempas,sk parit kudus, smk sri kukup, smka johor bahru, ilp pasir gudang dan kepada semua guru2 malaysia..
Juga ditujukan untuk sesiapa pun yang mendidik anak bangsa tak kira die seorang pekerja kilang, ,seorang tukang kebun, seorang abang, seorang pemandu bas, seorang ayah atau ibu, malah walaupun anda seorang peminta sedekah,seorang gila sekalipun tapi jika anda seorang yang memberi ilmu yang berguna kepada seorang yang lain,.anda adalah seorang cikgu. Terima Kasih, CIKGU.

~~Faiz mazwan(kaizer)


Sabtu, 15 Mei 2010

Fynn Jamal - 150juta

1st dengar kat youtube,.liriknya comel sangat,sweet mcm orangnya,.sraight,tak ada ulang2.syoik dengar,nk kenal vokalis ni klik je BLOGSPOT .


Tajuk : 150 juta
Vokal : Fynn Jamal

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
"Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?"
"Apa kau buta, apa kau pura-pura suka"

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

"Dia mungkin bengis seperti singa"
"Tapi dia nangis tonton cerita Korea"
"Dia mungkin keras bila bersuara"
"Tapi dia jelas, jujur apa adanya"

"Aku lagi kenal dia"

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

"Saya mungkin baran tak kira masa"
"Tapi saya tahan kalau yang salah saya"
"Saya mungkin saja keras kepala"
"Tapi saya manja bila kita berdua"

"Saya kenal sayang saya"

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..


DOWNLOAD bagi versi mp3, DOWNLOAD bagi versi mp4

p/s sweetkan liriknya,..sempoi je,.lu org check-up la blognya k ada lagu2 lin lagi n xtvt puisinya with her group,.

Rabu, 12 Mei 2010

pss,.nk crite sesuatu la

Psss,.nak cakap sikit la,.ada problem sikit nak kongsi ni,.boleh tak??apahal pun please baca No 1 kat bawah ni dulu ei,.

Ahad, 9 Mei 2010

Selamat Hari Ibu

9 Mei 2010 (atau lebih tepat lagi.. adalah pada Ahad minggu kedua dalam bulan Mei)
Terdetik hati aku nak ucapkan selamat hari ibu kat ibu ku,.anak mu ni memang degil,selalu sangat sakitkan hati ibu,.nukilan ini bukan hanya untuk ingatan ku sahaja tapi untuk kalian semua,.sayangi ibu kita,.

Sabtu, 8 Mei 2010

DakMie - Yang Terindah

Lagu ni aku tujukan untuk peminat slot akasia ADAMAYA, ala yang kat tv3 tu,cinta 3segi tu kul 6.30pm until 7.30pm tu..aku pun jadi minat pulak crite macamtu,tapi tak la terover macam sorang tu,.sapa??biar ku saja yang tahu.huhu,.



Tajuk : Yang Terindah
Vokal : DakMie

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran
Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

DOWNLOAD  bagi versi mp3, DOWNLOAD bagi versi mp4

p/s sori,aku sebenarnya confius ngan tajuk lagu ni,.sebab ada tajuk yang sama,penyanyi sama tapi lagu lin..n Dak Mie ni kalau tak silap aku die ni sorang komposer,.kebanyakan lagu nasyid die yang wat,.sori kalau ada silap.aku bukan sorang lelaki yang baik,..-.-"

Assalamualaikum

Selamat datang ke blog saya.. ~ Tinggalkan la komen . ~ jadi follower ,promise kaizer follow balik. ~ Please subscibe supaya tak miss update. ~ Remember!!!Jangan lupe klik iklan nuffnang,.hope u'all enjoy.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails