Sabtu, 10 Julai 2010

Logo World Cup 2010 hina Islam?

football_logo_fed6
Logo world cup 2010 hina islam? betul ke? Cuba lihat Gambar betul-betul.. Sekali pandang nampak macam orang tendang bola.. tapi cuba pandang dan lihat dengan teliti ,. bukan kah seperti gambar orang tendang Bulan sabit dan Bintang bucu lima? Bukankah Bulan dan Bintang tu lambang Agama Islam? dan jika lihat bendera negara2 islam bendera, banyak yang guna lambang bulan dan bintang termasuklah Malaysia . Malah diatas kubah masjid pun ada bulan dan bintang.. 

Wah, mereka memang licik sehinggakan sudah habis separuh akhir World Cup 2010, baru aku terperasan  benda ini,. Apa niat mereka mencipta logo sebegini, hanya Allah saja yang tahu,.

Aku nak dengar pendapat korang? adakah ini kebetulan atau sengaja direka?

Persoalan lain - Kenapa Bulan Dan Bintang adalah lambang agama Islam? benarkah injil di ubah? salasilah bani israel dan yahudi? jawapan nya terdapat di blog Ustaz Nor Amin di bahagian post dan comment. klik je.

p/s sebenarnya banyak logo yang mengelirukan, dan yang paling hebat “menghina” . Banyak maksud tersirat dari tersurat,. seperti yang aku sebut di post lama aku. Klik ‘Jom Bakar Israel!!!’

5 ulasan:

syieda :) berkata...

wah! bru pasan aww!

She is f.A.z.A berkata...

i have no idea if they did it purposely or not..

anyway gud to read ur entry n we should more alert after this..

zaithethinker berkata...

kita tak pernah melambangkan islam..sebab islam bukan agama yang persendirian...bulan sabit dan bintang adalah salah satu kesenian yang menunjukkan kekuasaan allah..kalau islam dilambangkan sebagai bulan dan bintang...islam hanya terbit pada waktu malam jelah..dan bintang hanya sentiasa terbakar dan mati...tak begitu..???macam jubah iaitu sunnah nabi..kalau jubah tu kotor ..adakah kite dikire menghine sunnah?kalau kubah masjid boleh dibina,,maksudnye pun boleh diruntuhlakan?takkan lambang islam boleh diruntuh dan ditendang semudah itu..lambang islam adalah AKIDAH UMAT DIA!

zaithethinker berkata...

kita tak pernah melambangkan islam..sebab islam bukan agama yang persendirian...bulan sabit dan bintang adalah salah satu kesenian yang menunjukkan kekuasaan allah..kalau islam dilambangkan sebagai bulan dan bintang...islam hanya terbit pada waktu malam jelah..dan bintang hanya sentiasa terbakar dan mati...tak begitu..???macam jubah iaitu sunnah nabi..kalau jubah tu kotor ..adakah kite dikire menghine sunnah?kalau kubah masjid boleh dibina,,maksudnye pun boleh diruntuhlakan?takkan lambang islam boleh diruntuh dan ditendang semudah itu..lambang islam adalah AKIDAH UMAT DIA!

Tanpa Nama berkata...

cuba tengok bebola biru tu , seperti logo itu cuba menunjukkan kalimah ALLAH tetapi ia di ROTATE kan .cuma pandangan saya.

#maaf bahasa kurang sikit.

Assalamualaikum

Selamat datang ke blog saya.. ~ Tinggalkan la komen . ~ jadi follower ,promise kaizer follow balik. ~ Please subscibe supaya tak miss update. ~ Remember!!!Jangan lupe klik iklan nuffnang,.hope u'all enjoy.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails